Hoe het werkt

De Rough Gem is een talent management informatie systeem dat is opgebouwd uit verschillende elementen. Dit digitale systeem stelt je in staat om de hele cyclus van aanname, prestatie en ontwikkeling effectief vorm te geven. Van eenvoudige digitale dossiervorming tot een volledig geautomatiseerde prestatiecyclus die in een oogopslag alle relevante personeelsinformatie inzichtelijk maakt. Het Talent Review proces maakt het mogelijk om grip te krijgen op de instroom, doorstroom en uitstroom binnen de organisatie. Je kiest zelf welke modules je gebruikt en welke informatie en documenten je wilt uploaden en archiveren.

Belangrijke onderdelen

Persoonlijk dossier

Met dit digitale personeelsdossier heb je alle relevante informatie bij elkaar. Het is gemakkelijk in te richten op autorisatieniveau zodat alleen inzage mogelijk is voor de betrokkenen. Het systeem is AVG proof en iedere medewerker heeft toegang tot zijn/haar gegevens. Toegang tot je eigen digitale dossier zorgt voor transparantie en mede-eigenaarschap.

Prestatiecyclus

Ontwikkelen kan het hele jaar en niet alleen in een standaard prestatiecyclus. Meerdere gesprekken per jaar afhankelijk van de behoefte, geven jullie de kans om te ontdekken wat iemand echt bezighoudt. Dit geeft medewerkers de ruimte om hun ambitie, wensen, kennis en feedback te delen zodat zij zelf vorm kunnen geven aan hun carriere. Digitale formulieren en verslaglegging zorgen dat alles altijd eenvoudig terug te vinden is.

Talent review

Zie je jouw medewerkers als personeelsbestand of als menselijk kapitaal? Zicht krijgen op talent en dit op waarde kunnen schatten betekent dat je regelmatig je menselijk kapitaal onder de loep neemt. Binden en boeien van medewerkers door het gebruik van een Talent Review wordt zo een actief onderdeel van talentmanagement binnen jouw organisatie. Hierdoor krijg je inzicht in het ontwikkelpotentieel, het retentierisico en in hoeverre iemand binnen de organisatiecultuur past.

Ontwikkelplan

Medewerkers verantwoordelijkheid laten nemen voor hun eigen ontwikkeling zorgt ervoor dat binding ontstaat. Door het maken van individuele opleidingsplannen houd je jouw medewerkers betrokken en wendbaar. Medewerkers zelf laten nadenken over waar ze naar toe willen en wat daarvoor nodig is, zorgt voor de ontwikkeling van talent binnen je organisatie.

TalentScan

Inzicht in het talent van medewerkers begint simpelweg met onze TalentScan. Medewerkers halen een hoger resultaat en hebben meer plezier wanneer zij weten wat hen energie geeft en wat hen energie kost. Zelfbewuste medewerkers zijn wendbaar en daardoor beter in staat om bij veranderingen de juiste rol op zich te nemen en blijvend te presteren.

360 graden feedback

Van feedback naar feedforward. Medewerkers laten ervaren hoe anderen zien in hoeverre zij hun talenten al benutten en hen verantwoordelijkheid geven voor hun eigen ontwikkeling door het inzichtelijk te maken. Feedback van anderen ontvangen was nog nooit zo eenvoudig. Interne collega's hoef je alleen maar te selecteren. Voor externen is een e-mailadres nodig. Uiteraard moet de feedbackontvanger altijd eerst toestemming geven.

Online coach

Soms is ondersteuning welkom om een ontwikkeling in gang te zetten. Met een online coach worden je medewerkers geholpen vanaf hun eigen werkplek. Snel, efficient en de stap naar het maken van een afspraak is laagdrempelig. Een life gesprek is natuurlijk ook mogelijk.

Geinteresseerd in Rough Gem? Neem dan contact met ons op!

Ondersteuning

Bij FAQ vind je informatie over de Rough Gem. Binnen de online-omgeving heeft iedere gebruiker toegang tot een kennisbank met informatie over talentmanagement en gerelateerde onderwerpen en uitleg over de verschillende toepassingen.

Implementatie

Het Talent managementinformatiesysteem kan direct worden geimplementeerd of aansluitend aan de DEMO-versie. We stemmen de behoefte van jouw organisatie af om de implementatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. De kosten van de implementatie hangen af van het aantal medewerkers, hoeveelheid documentatie en in hoeverre ondersteuning wenselijk is.

Training

Aansluitend aan de implementatie volgt een training voor de interne beheerder en de managers. De basistraining duurt 1 dagdeel. Voor de beheerder (in de regel HR) komt daar nog een dagdeel bij. De kosten van de training zijn € 850,- per dagdeel.

Tarieven

Probeer Rough Gem een maand lang vrijblijvend en kosteloos. Daarna betaal je slechts € 6,- per gebruiker per maand. Heb je meer dan 100 medewerkers? Neem dan contact op voor een interessant aanbod.